torsdag den 16. februar 2012

Mine Hjemmelavede Teboller

I dag fik jeg pludselig lyst til at bage... og i dag blev det altså teboller.
De blev faktisk ret gode, så syntes lige jeg ville dele min opskrift med jer!

(cirka 16 stk)
75 g smør
3 dl mælk
40 g gær
1 tsk. salt
2 tsk. sukker
½ tsk. stødt kardemomme
ca. 400 g mel
1 æg til pensling

1. Smelt smørret i en stor gryde, tag gryden fra varmen, og tilsæt mælk. Hæld smuldret gær, salt, sukker og kardemomme i den fingervarme væske. Tilsæt ca. 200 g mel, og pisk blandingen godt igennem. kom derefter resten af melen i imens du ælter dejen færdig. Den skal være meget blød, så du skal kun putte lidt i adgangen. Lad derefter dejen hæve ca. 40 min. lunt og tildækket.

2. Sigt mel over dej og bord, og vend den ud. Sigt mere mel over den, ælt den let, og del den i 16 lige store portioner. lav dem til boller, og så skal de igen hæve på pladen i ca. 30 min.

3. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem ved 210 gr. i ca. 14 min.
 


Velbekommen <3

HUSK! det er ikke det ydre der tæller... de er bedre end de ser ud på billederne! :-D

Ingen kommentarer:

Send en kommentar